<< Vorige pagina

10 januari 2019

Nieuwe gewestpresident Schelde-Dommel Carlo Heylen: verjonging van het ledenbestand


 

 

 

Initiatieven die de leden over de grens van hun plaatselijke afdeling tillen en verjonging van het ledenbestand, dat zijn de twee prioriteiten van de nieuwe gewestpresident Schelde-Dommel Carlo Heylen. Wat wil hij nog meer over zichzelf kwijt?

 

 

 

Hoe lang bent u al lid en welke functies en/of verantwoordelijkheden heeft u binnen de Orde van den Prince sindsdien zoal gehad? Sinds wanneer bent u gewestpresident?

 

Ik werd 15 jaar geleden lid van de Orde van den Prince en was afdelingsvoorzitter in Lier van 2014 tot 2016. Ik ben gewestpresident sinds 1 september 2018. Tot op dat ogenblik was ik verantwoordelijke NT&C binnen mijn afdeling.

 

Waarom bent u toentertijd lid geworden?

 

Een goede vriend, die al jaren lid was (hij is jammerlijk al overleden) heeft me voorgedragen. Hij wist dat ik een grote interesse had voor de taal en cultuur in het algemeen en die der Lage Landen in het bijzonder. Omdat hij me veelvuldig over de Orde had verteld, was ik vereerd door zijn aanbod. Ik voelde me meteen thuis in dit genootschap.

 

Wat doet of deed u naast de Orde van den Prince?

 

Na een korte carrière in de banksector, ben ik 17 jaar actief geweest in de fabricatie van verwarmings- en koelingsapparatuur. Nadien hield ik me professioneel bezig met het begeleiden van de overdracht van vennootschappen. Nu probeer ik deze laatste activiteit tot het minimum te beperken.

 

Waarom wilde u gewestpresident worden?

 

Omdat het voorzitterschap binnen mijn afdeling me erg beviel, zag ik in het verzoek van mijn voorganger om haar op te volgen een unieke gelegenheid om ten dienste te staan van de Orde van den Prince.

 

Wat is het belangrijkste dat u nu gaat oppakken?

 

Initiatieven die de leden over de grens van hun plaatselijke afdeling tillen en een bijdrage leveren aan de noodzakelijke verjonging van het ledenbestand, lijken twee punten die extra aandacht verdienen.

 

Hoe denkt u dat u na uw afscheid herinnerd zal worden?

 

Daar heb ik momenteel geen idee van. Ik wil niet noodzakelijkerwijs een ‘goede’ gewestpresident zijn. Ik wil het liefst een ‘waardevolle’ zijn.

 

Waar doet een afdelingsvoorzitter u tijdens een etentje geen plezier mee?

 

Om mij belangrijker voor te stellen dan ik in werkelijkheid ben. Ik hou niet van zelfingenomenheid.

 

Wat weet (haast) niemand binnen de Orde van den Prince over u?

 

Dat ik een fanaat ben van taal en alles wat daar rechtstreeks en onrechtstreeks mee te maken heeft.


ReactiesTerug naar overzicht »