<< Vorige pagina

13 september 2018

Nieuwe gewestpresident Limburg Marianne Baudewyn: aandacht voor NT&C


 

Sinds 1 september is Marianne Baudewyn de nieuwe gewestpresident Limburg. Rood vlees is niet haar ding, NT&C wel, zo blijkt uit dit interview. "Ik help een Syrisch katholiek gezin bij het invullen en begrijpen van formulieren, afspraken maken en meegaan naar de school van hun zoontjes als surrogaat oma. Het is bijna een stukje extra familie…"

 

 

Hoe lang bent u al lid en welke functies en/of verantwoordelijkheden heeft u binnen de Orde van den Prince sindsdien zoal gehad?

 

Ik ben lid van de afdeling Graafschap Loon sinds eind 2008. Ik ben afdelingsvoorzitter geweest van september 2011 tot eind juni 2014. Ik ben sinds 1 september gewestpresident.


Waarom bent u toentertijd lid geworden?

 

Mijn vader is lid geweest van dezelfde afdeling vanaf de jaren ’80 en heeft ook een bestuursfunctie gehad. Hij wilde gezien zijn leeftijd en slecht gehoor ontslag nemen, maar door de vriendschap die hij kreeg van de leden van de afdeling, toen mijn mama stierf in 2005, is hij toch nog een aantal jaren lid gebleven. Hij wilde dolgraag dat ik lid zou worden en door omstandigheden kende ik reeds vele mensen van de afdeling. Ik ben dan in 2008 als lid geïnstalleerd. Ik ben wel altijd geïnteresseerd geweest in taal, ik lees graag. Ik wilde ook ergens deel van uitmaken, wat niets met mijn opleiding als apotheker te maken had. En ik moet zeggen dat ik er nog geen moment spijt van heb!

 

Wat doet of deed u naast de Orde van den Prince?

 

Ik heb meer dan dertig jaar gewerkt als apotheker, maar sinds 2014 oefen ik mijn job niet meer uit. De administratie en de veranderende invulling aan mijn beroep gaf mij geen voldoening meer.

Ik heb ook een fijne familie: mijn man Frank en ik hebben drie zonen, twee schoondochters en vijf kleinzonen. Binnenkort wordt onze eerste kleindochter geboren. Dus daar is regelmatig wel eens hulp nodig, die we graag geven!

Ik ben een vijftal jaar actief geweest in Vriend en Taal, waarvan twee jaar als hoofdvrijwilliger. Nu help ik in Hasselt een Syrisch katholiek gezin bij het invullen en begrijpen van formulieren, afspraken maken en meegaan naar de school van hun zoontjes als surrogaat oma. Het is bijna een stukje extra familie…

 

Waarom wilde u gewestpresident worden?
 

Ik wilde dat zelf niet dadelijk. Men had mij drie jaar terug al de vraag gesteld, maar toen voelde ik mij nog te jong en daarenboven stelde zich toen ook nog een aantal praktische problemen. Dit jaar werd mij terug de vraag gesteld en ik twijfelde wel of ik dat zou kunnen, want het is toch wel een hele verantwoordelijkheid. Het zal ook wel druk worden de volgende jaren. Toen ik de vraag voorlegde aan de kinderen zeiden die: mama als ze u vragen, waarom twijfel je dan, je moet dat doen… Dus toen heb ik Marc Hertens gemeld dat ik de functie zou opnemen.

 

Wat is het belangrijkste dat u nu gaat oppakken?
 

Ik wil ervoor zorgen dat 'Limburg sterk merk', dat een evenwichtige ontwikkeling van Limburg bevordert, tot ver over de grenzen gekend zal blijven. De NT&C-werking loopt zeer goed. We gaan met het nieuwe bestuur, Mieke Indesteeghe (NT&C) en Jenny Claes (gewestsecretaris) en Marc Hertens als pro, kijken welke frisse wind we door het gewest kunnen laten waaien, zonder afbreuk te doen aan wat onze voorgangers opgebouwd hebben.

 

Hoe denkt u dat u na uw afscheid herinnerd zal worden?

 

Laten we hopen dat men die frisse wind nog lang kan voelen!
 

Waar doet een afdelingsvoorzitter u tijdens een etentje geen plezier mee?
 

Met teveel eten en rood vlees!

 

Wat weet (haast) niemand binnen de Orde van den Prince over u?

Ik zou het niet weten…


ReactiesTerug naar overzicht »