<< Vorige pagina

18 november 2016

Gewestpresident Oost-Nederland Jeanette van Nigtevegt–de Graaff


Sinds kort is Jeanette van Nigtevegt–de Graaff gewestpresident in Oost-Nederland. We stellen haar graag aan u voor. "Als echte Nederlandse wil ik het aan tafel graag een beetje 'gezellig' houden."

 


Hoe lang bent u al lid en welke functies en/of verantwoordelijkheden heeft u binnen de Orde van den Prince sindsdien zoal gehad?
Ik ben bijna 33 jaar geleden lid geworden van de afdeling Arnhem en ben daar secretaris, vice–voorzitter en zes jaar voorzitter geweest. Verder ben ik ongeveer acht jaar Gewestcoördinator Neerlandistiek geweest en heb dat destijds met veel plezier gedaan.


Waarom bent u toentertijd lid geworden?

Ik ben lid geworden omdat de Orde opengesteld werd voor vrouwen. De toenmalige rector van de Scholengemeenschap waar ik les gaf, dacht dat de Orde wel iets voor mij zou zijn. Daar raakte ik, na een paar bijeenkomsten, ook helemaal van overtuigd. Maandelijks een zeer heterogene groep mensen uit allerlei disciplines spreken over interessante onderwerpen bevalt na zoveel jaren nog steeds.


Waarom wilde u Gewestpresident worden?

Gewestpresident was niet iets dat ik 'wilde worden', maar nu de zorgtaak voor oude ouders is weggevallen en ik minder vaak op kleinkinderen pas, heb ik meer ruimte gekregen voor andere dingen. Toen ik gepolst werd om Gewestpresident te worden, heb ik de beleidsnota van Godelieve Laureys nog eens extra goed bekeken en wat daarin stond sprak mij buitengewoon aan. De afdelingen moeten de Orde maken!

 

Wat is het belangrijkste dat u nu gaat oppakken?

Mijn eerste actiepunt zal zijn het bespreken van het beleidsplan met de voorzitters van het gewest en het met elkaar bekijken hoe de afdelingen onderdelen daarvan in de praktijk kunnen brengen.

 

Hoe denkt u dat u na uw afscheid herinnerd zal worden?

Ik hoop dat ik na mijn afscheid herinnerd zal worden als iemand die vooral aan verbinding tussen de afdelingen van het gewest onderling heeft gewerkt.

 

Waar doet een afdelingsvoorzitter u tijdens een etentje geen plezier mee?

Een afdelingsvoorzitter doet mij tijdens een etentje geen plezier door 'met het mes op tafel' tijdens de maaltijd dóór te willen vergaderen. Als echte Nederlandse (geen Hollandse, maar Groningse) wil ik het aan tafel graag een beetje 'gezellig' houden.

 

Wat weet (haast) niemand binnen de Orde van den Prince over u?

Zoals denk ik iedereen heb ik natuurlijk ook mijn onbekende kanten. Daar gaan we: ik ben gefascineerd door vuurtorens en watertorens, heb een grote verzameling oude Sinterklaasboeken en treed regelmatig in Middeleeuwse kleding op met de speelgroep van de Historische Kring bij ons in Huissen. Verveling is voor mij een onbekend begrip.


Reacties



Terug naar overzicht »